Mida arutati ja otsustati Järva Vallavalitsuse istungil 24. novembril

* Järva-Jaani–Kareda piirkonna juht Veiko Kurim ütles, et piirkonnas on kõik kontrolli all ja lisas naljaga pooleks, et esimene võitlus lumegagi on võidetud – lumi sadas maha ja kadus.

Uus prügiplats toimib. Jõulutulesid põlema panna, nagu mitmed suuremad omavalitsused on juba teinud, on veel vara. Need süttivad alles esimesel advendil. Kõik on selleks valmis.

 

* Vallavalitsus vaatas läbi sotsiaalosakonna esitatud eelnõud.

 

* Vallavara spetsialist Valdur Permanson edastas, et avalikul kirjalikul enampakkumisel oli sõiduauto Nissan Almera (registreerimismärk 157 MEF), alghinnaga 50 eurot. Tuli üks pakkumine maksumusega 55 eurot. Vallavalitsus kinnitas enampakkumise tulemuse.

 

* Permanson edastas veel, et avalikul kirjalikul enampakkumisel olid vallale kuuluvad elamukrundid Imavere külas Kodunurme tee 1, Kodunurme tee 7, Nurme tee 1, Nurme tee 3 ja Nurme tee 6. Pakkumiste esitamise tähtaeg oli 15. november. Tähtajaks esitati üks pakkumine krundile Kodunurme tee 1 maksumusega 5015 eurot. Kodunurme tee 7, Nurme tee 1, Nurme tee 3, Nurme tee 6 elamukruntidele pakkumisi ei esitatud. Vallavalitsus kinnitas enampakkumise tulemuse.

 

* Järva vallas Sääskülas Karjääri maaüksusel Aravete krossirada haldav MTÜ Star Racing esitas avalduse sooviga võtta kasutusse Järva vallale kuuluv tuletõrjeauto GAZ 66 numbrimärgiga 122 HAB. Valdur Permanson selgitas, et autot soovitakse kasutada suvisel hooajal krossiraja kastmiseks, et treenijate ohutuse tagamiseks hoida rada tolmuvaba. Vallavalitsus otsustas anda tuletõrjeauto MTÜle Star Racing otsustuskorras tähtajatult tasuta kasutusse. Auto kasutamisega seotud kulud kannab Star Racing.

 

* Maastiku- ja heakorraspetsialist Marko Mitt edastas, et kaks inimest on taotlenud korraldatud jäätmeveost tähtajalist vabastust, sest ei ela sel aadressil aastaringselt. Vallavalitsus nõustus.

 

* Vallavalitsus kiitis heaks hajaasustuse programmi projektide (3) toetuse kasutamise aruanded.

Taimi Bötkeri esitatud hajaasustuse programmi projekti „Kalle kanalisatsioon" eesmärk oli Kalle kinnistule kanalisatsioonisüsteemi rajamine. Esialgu pidi projekt maksma kokku 5566 eurot, kuid projekti eelarve vähenes 354,4 euro võrra ehk

projekti maksumuseks on 5211,6 eurot, millest toetussumma on 3491,77 eurot. Vajalikud dokumendid on esitatud, omaosalus on tasutud ja projekt on ellu viidud vastavalt kehtestatud nõuetele ning toetus kantakse üle Konemies OÜ arvelduskontole.

Tanel Mürgi esitatud projekti „Villiku kanalisatsioonisüsteem" eesmärk oli Villiku kinnistule kanalisatsioonisüsteemi rajamine. Vajalikud dokumendid on esitatud, omaosalus on tasutud ja projekt on ellu viidud vastavalt kehtestatud nõuetele. Toetus summas 5057,16 eurot kantakse Ecovill Grupp OÜ arvelduskontole.

Asta Männiku esitatud hajaasustuse programmi projekti „Tellismäe kinnistu kanalisatsioonisüsteemi rajamine" eesmärk oli Tellismäe kinnistule kanalisatsioonisüsteemi rajamine. Vajalikud dokumendid on esitatud, omaosalus on tasutud ja projekt on ellu viidud vastavalt kehtestatud nõuetele. Toetus summas 3441,12 eurot kantakse Puhastid OÜ arvelduskontole.

 

* Projekti „Aravete kunsti vaateaknad 2021" raames on Aravete kooli õpilased sel õppeaastal maalinud 12 suuremõõtmelist vineerlõuendit, mis paigaldatakse Aravete päästekomando liikmete abiga vaatamiseks Aravetel Lasteaia tänav 8 asuva hoone avatäidetele (hoone ei ole kasutuses). Luuakse „jõulumaailm", hoonele lisatakse LED-valguslahendused. Aravete kooli kunstiõpetaja Kai Vähteri sõnul on projektiga vähemal või rohkemal määral seotud kõik Aravete kooli lapsed. Projekti kogumaksumus on 2512.29 eurot, millest taotletava toetuse suurus on 620 eurot, omafinantseering 892.29 eurot ning kaasfinantseerijate panus 1000 eurot (AS Kohila Vineer toetas projekti vineertahvlitega). Projekti kulud jagunevad: materjal (vineer), ilmastikukindlad maalid, led-valgusriba,12 väikest led-prožektorit, täispuhutav led-tuledega jõuluvana, pikendusjuhtmed ja kaablid, maalide paigaldus, elektritööd, promoürituse korraldamine.

Taotlust ei saanud esitada enne 1. septembri taotlusvooru, kuna projektiidee sündis hiljem (vineerlõuendid valmisid koolitundides sel õppeaastal, mõte lõuendeid kasutusest väljas oleva hoone avatäidetena kasutada sündis oktoobris 2021 juhuslikult). Taotlust ei saa esitada ka järgmisesse, 1. veebruari taotlusvooru, kuna siis ei ole võimalik kogukonnas luua jõulumaailma.

Seepärast tegi arenduse peaspetsialist Triin Tippi ettepaneku anda Järva valla 2021. aasta eelarve mittetulundusliku tegevuse toetusfondi projektitoetuse reservist toetust projektile „Aravete kunsti vaateaknad 2021" 620 eurot. Vallavalitsus oli sellega päri.

 

* Projektitoetuse reservist küsiti toetust ka projektile „Advendiaeg Vao külas", et tähistada Vao külas advendiaja algust. 27. novembril 2021 algaks jõulukuuse installatsiooni ehitamine külaplatsil ning 28. novembril tähistataks koos

advendiaja algust. Projekti kogumaksumus on 360 eurot, millest taotletava toetuse suurus on 300 eurot ning kaasfinantseerija, MTÜ Vao Külaseltsi panus 60 eurot.

Taotleja selgitusel ei saanud taotlust esitada 1. septembri taotlusvooru koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud piirangute tõttu (kardeti planeerida advendiaja tähistamist külaplatsil, kuid tänaseks on tulnud külaelanikelt soov ikkagi kokku tulla).

Triin Tippi selgitas, et vastavalt Järva Vallavolikogu määrusele toetatakse projektitoetuse reservist erakorraliselt tegevusi, mida polnud võimalik ette näha enne 1. veebruari või 1. septembri taotlusvooru. Taotleja selgitus, et taotletud tegevusi ei julgetud planeerida koroonaviirusest tingitud piirangute tõttu, ei ole piisav, sest välitingimustes toimuvatel piiramata territooriumiga avalikel üritustel ei ole kehtinud nii laialdased piirangud.

Vallavalitsus otsustas projektile „Advendiaeg Vao külas" toetust mitte eraldada.

 

* Maakorralduse peaspetsialist Mati Tatrik selgitas, et Järva-Jaani vana veetorn aadressiga Mõisa tee 12 tahaks liituda elektrivõrguga, kõrval asuv korteriühistu Mõisa tee 10 on andnud nõusoleku Elektrilevi OÜ kasuks sundvaldust seada. Vallavalitsus nõustus sellega.

 

* Vallavalitsus nõustus Järva vallas Vahukülas asuva Mihkli kinnistu jagamisega kaheks maatulundusmaaks: Mihklituka, kus on metsamaa ja metsastunud maa, ning Mihklipõllu, kus on põllumaa.

 

* Maakorralduse spetsialist Mari Maltis edastas, et Maa-amet andis Roosna külas asuva Jäära maaüksuse munitsipaalomandisse ja sellele tuleb määrata koha-aadress, suurus ja sihtotstarve. Koha-aadressiks sai Järva maakond, Järva vald, Roosna küla, Jäära; maaüksuse ligikaudne suurus on 1831 m² ja sihtotstarve sihtotstarbeta maa.

 

* Vallavalitsus otsustas anda Järva valla tänukirja Jaak Kikasele lastekirjaniku Reinhold Kamseni sünniaastapäeva tähistamise sündmustele kaasa aitamise ning Imavere Põhikoolile osutatud abi ja õpilaste innustamise eest.

 

Informatsioonid

* Koigi-Imavere piirkonnajuht Kaido Krause andis teada, et AS Eesti Post on saatnud tutvumiseks rendilepingu pakiautomaadi paigaldamiseks Koigi võimla külge. Elektrikulu tasuvad nad ise. See on valla kinnistu. Küsimus oli, kas lepingu võib lihtsalt ära sõlmida, või peaks tähtajatu lepingu eelnevalt kinnitama vallavalitsus. Selgus, et vaja on vallavalitsuse korraldust. Eelnõu valmistab ette piirkonnajuht ja esitab järgmisele vallavalitsuse istungile.

 

* Vallavanem Arto Saar peatus põgusalt sellel, mida räägiti Eestimaa Spordiliidu Jõud sügisseminaril Haapsalus.