Sel aastal tuleb rahvamatk teisiti

Kui viirus lubab ja Vabariigi Valitsus pole otsustanud kõiki üritusi keelata, toimub XLI A.H.Tammsaare-nimeline rahvamatk 30. jaanuaril, kuid sedapuhku hoopis teisiti.

Matka eest sel aastal osalustasu maksma ei pea. Et matkarajale pääseda, tuleb end aga eelnevalt registreerida. Info registreerimise kohta on leitav Järva valla kodulehelt alates 13. jaanuarist.

Matka ühe korraldaja Malle Lombi sõnul tuleb end kirja panna, et korraldajad saaksid aimu osalejate arvust. Sel aastal osalejakaarti vaja pole ja matka lõppedes sellele keegi templit ei löö. „Kuid kõigi registreerinute vahel loosime välja 20 loosiauhinda," lubas Lomp.

Suurt stardipauku Järva-Madise Wallamaja ees pole. Et matkalisi hajutada, saab sedapuhku rajale minna ajavahemikul kella 11–12. Rada kulgeb nii üle Kodru raba (4,5 km) kui ka mööda maanteed Järva-Madiselt Vargamäele (6 km). Wallamajas töötab samal ajal ka pisike taluturg.

Matka sihtpunktis Vargamäel ootab ikka kuum supp, tee ja saiake, selleks palus Lomp matkalistel kaasa võtta täpse raha ehk 3 eurot. „Et viirust vältida, pakutakse toitu õues," täpsustas Lomp.

Ka Järva valla A.H.Tammsaare-nimelise kirjanduspreemia laureaat kuulutatakse välja teisiti. „Lisaks toimub Facebook Live, kus teavitame ka laureaadi. Ka Järva valla äpp teavitab kõiki kasutajaid 2021. aasta kirjanduspreemia laureaadist," lubas Järva vallavalitsuse avalike suhete peaspetsialist Maarja Kauge.

Transport Vargamäelt tagasi Wallamaja juurde toimub vastavalt nõudlusele, bussis tuleb maskid ette panna.