Järva valla noorsootöötajate meeskonnakoolitus

Triin Konrad

03.07.2020 Käis Järva valla noorsootöötajatel külas Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia õppejõud Sergei Drõgin.  Koolitusel osales 6 Järva valla noorsootöötajat ja noorsootöö spetsialist. Koolituse teema oli „Viha valitsemine". Koolitusprogramm oli mahukas ja kestis kokku 6 tundi. Päeva lõpuks olime vaimselt üsnagi kurnatud, sest teemad olid küll tuttavad aga iseenda käitumine konfliktsituatsioonis on keeruline ning me tahes tahtmata ei pööra tähelepanu ise enda reaktsioonidele või käitumismustritele.

Koolitusel tuli palju kaasa mõelda, analüüsida ning jälgida iseennast kõrvalt. Sergei oli kaasahaarav koolitaja ning tema näited reaalsest elust olid humoorikad aga samas ka mõtlemapanevad. Sergei pani Järva valla noorsootöötajatele südamele, et koolitusel saadud teadmisi tuleb hakata edasi praktiseerima ja alguses piisab väikestest sammudest selleks, et jõuda suurte tegudeni. Mulle meeldis Sergei väljend „Ära tee liiga suuri samme, püksid lähevad katki!"

Koolituse eesmärk:  
*Anda ülevaade emotsioonide mitmekülgsusest ja enesejuhtimise võimalustest (sh enesereflektsioon).
*Õpetada erinevaid konfliktide lahendamise strateegijaid.
*Anda teadmisi viha tundmusest ja vihastamisest; kuidas saaks kontrollida oma viha; meetod viha valitsemiseks.

Koolituse sisu: Agresiivse käitumise käsitlemine ja enda sees toimuvate protsesside märkamine. Rollimängud. Viha valitsemine.

 

Kõik koolitusel osalenud saavad tõendi osalemise kohta.