Kõrgeim Järvamaa autasu tuleb Järva valda

Foto: Teet Kallakmaa/ erakogu

 

Täna õhtul toimub Türi kultuurikeskuses Eesti Vabariigi 102. aastapäevale pühendatud pidulik kontsertaktus, kus antakse üle maakonna kõireimad autasud- Järvamaa Vapimärgid.

Järva vallast pälvib Järvamaa Vapimärgi Teet Kallakmaa. Metstaguse Agro juhatuse liige Teet Kallakmaa on loonud üleriigiliselt positiivse kuvandi Järva maakonnast, kui põllumajanduspiirkonnast. Kallakmaa on andnud panuse Järva maakonna põllumajandusliku piimakarjatootmise püsimisele. Tema eesmärk on luua põllumajandusest positiivne kuvand ja teha tööd selleks, et julgustada noori maale elama jääma ja põllumajanduses töötama ning selleks on ta korraldanud iga-aastaseid noortele mõeldud suviseid töö- ja puhkelaagreid, kus neil on võimalus tutvuda põllumajandus- ja maatöödega, et tekitada huvi selle vastu.

Ta panustab ka kohaliku võimu arengule, olles Järva Vallavolikogu ja kultuuri- ja spordikomisjoni liige. Ta on alati oma väljaütlemistes läbimõeldud ja väärikas ning tema esitatud ettepanekud on alati põhjendatud.

Lisaks põllumajanduslikule taustale peab ta tähtsaks ka rahvasporti. Olles MTÜ Järva-Jaani Ratta- ja Suusaklubi juhatuse liige, propageerib ta rahvasporti nii laste kui täiskasvanute seas. Alates 2018. aastast on ta korraldanud iga-aastaselt Järva vallas rahvaspordiüritusi.

Teet Kallakmaad on tunnustatud nii maakondlikul kui ka üleriiklikul tasandil. 2018. aasta veebruaris pälvis Maaeluministeeriumi poolt parima piimakarjakasvataja tiitli.

2018. aasta lõpus sai OÜ Metstaguse Agro Järvamaa kogukonda toetava ettevõtte tiitli.

2019. aasta veebruaris pälvis Teet Kallakmaa Vabariigi President Kersti Kaljulaidilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi, mis anti ettevõtluse ja kohaliku elu edendamise eest Järvamaal.