Tänavavalgustuse hooldustöödest Järva vallas

12.09.19

Seoses pimeda aja saabumisega ja lastel uue kooliaasta algusega teostati ja teostatakse Järva vallas käesoleva aasta augustis ja septembris Järva Vallavalitsusele kuuluvatel tänavavalgustuse liinidel põhjalik kontroll ja mittepõlevate pirnide ning katkiste armatuuride vahetus. Kuna töid teostatakse töövõtja elektrifirmade poolt reeglina päevasel tööajal, siis sellise töö teostamise käigus põlevad ka vastava tänavavalgustuse piirkonna postide otsas tuled päevasel ajal.

Et tänavavalgustuse liinid on suhteliselt pikad ja vanad ning rikete otsimine ning likvideerimine võtab aega, siis võivad tänavavalgustuse pirnid päevasel ajal kohati põleda ka pikemat aega. Aga reeglina on siis tegemist vajalike töödega tänavavalgustuse liinidel, mitte ei põle nad ilmaaegu. Eriti kaabelliinidega tänavavalgustuse liinide puhul on rikete otsimine väga aeganõudev.

Üldiselt on kõik Järva valla tänavavalgustuse liinid nende lülituskilpides tööasendis seadistatud automaatse sisse- ja väljalülitusega kas läbi hämarlüliti või pikemalt sisse programmeeritud astronoomilise programmkella. Mõlemal lülitusseadmel on oma viiteaeg kuni ca +/- 15 min. Seega kõik tänavavalgustuse piirkonnad ei lülitu mitte üheaegselt sisse ja välja. Programmeeritud on nad töötama keskmisele valgustundlikkusele ja päevasele päikesetõusule ning -loojangule meie laiuskraadil.

Järva Vallavalitsus plaanib ka edaspidi vastavalt tänavavalgustuse 2019.a. kinnitatud eelarve võimalustele regulaarselt valla tänavavalgustuse liinidel vajalikke liinihooldustöid teostada, et vahetada mittepõlevaid elektripirne ja katkiseid armatuure tänavavalgustuse postide otsas. Seda ikka selle nimel ja eesmärgiga, et meie valla kodanikel oleks pimedal sügis – talvisel ajal oma kodukohas turvaline ja õdus elada.

 

Valdor Malva

elektrispetsialist